In 3 stappen een bedrijfspand beveiligen

Zo beveiligt u uw bedrijfspand

Een bedrijfspand beveiligen? In drie stappen wordt je in dit artikel door een slotenmaker uit Rotterdam geholpen om een bedrijfspand goed te kunnen beveiligen. Woon je in Rotterdam of omgeving? Dan komen deze tips uitstekend van pas, de tips zijn immers toegespitst op de inwoners van Rotterdam en omgeving (maar ook geschikt voor de rest van Nederland).


Stap 1: sloten en hangsloten

Sloten zijn volgens slotenmakers de beste manier om een woning af te sluiten, klinkt logisch toch? Als slotenmaker in Rotterdam en omgeving kom ik echter vaak situaties tegen waarbij de sloten verkeerd zijn bevestigd of de staat van het slot zodanig is achteruitgegaan dat er geen sprake meer is van een degelijke beveiliging. Laat een keuring doen door www.slotenmakerrotterdam.co als je de beveiliging op dit moment niet vertrouwd. Zorg dat de reservesleutels van het bedrijfspand apart opgeborgen liggen, bijvoorbeeld in een kluisje bij de bank.

Stap 2: ramen en deuren

Als slotenmaker begrijp ik dat het niet alleen om de sloten gaat, helaas zie ik vaak dat ramen en deuren slecht beveiligd zijn waardoor de sloten hun functie niet eens kunnen waarmaken. Laat bij deuren de juiste dievenklauwen aanbrengen, zodat een deur niet gemakkelijk is te forceren. Er is op deze manier veel tijd te winnen, waardoor een inbreker te lang bezig is om een raam of deur te forceren en hierdoor uiteindelijk zal afdruipen.

Stap: 3: verlichting

Is de slotenmaker langs geweest en zijn ook de deuren op de juiste manier beveiligd? Maak het een inbreker dan nog moeilijker met de juiste manier van verlichten. Verlichting is een manier om inbrekers af te schrikken, maar ook een manier hen zichtbaar te maken voor de buurt. De juiste verlichting maakt de kans een stuk kleiner dat inbrekers in de nacht willen inbreken.


Specifiek voor een bedrijfspand

De Rotterdamse slotenmaker komt veel soorten beveiliging tegen. De meeste succesvolle combinatie om een bedrijfspand te beveiligen blijkt de volgende:

  • Sloten en hangsloten
  • Ramen en deuren
  • Verlichting
  • Alarmsysteem
  • Camerabeveiliging


Stap één, twee en drie zijn dus nog lang niet genoeg! Om een bedrijfspand goed te beveiligen raad ik je als slotenmaker ook aan om te kiezen voor een alarmsysteem en camerabeveiliging. Camerabeveiliging en een alarmsysteem hoeft helemaal niet duur te zijn, je kunt dit al vanaf een paar honderd euro laten installeren. Combineer je al deze manieren om een bedrijfspand te beveiligen? Dan merk je dat het bedrijfspand minder aantrekkelijk is voor inbrekers en de kans op een inbraak afneemt. Sla echter ook de handen ineen met bedrijven uit de buurt, samen bereik je het meest.

Leave a comment